Kde dát koberce a kde nechat podlahu

Víte, jaké výhody získáte pořízením koberce a proč jsou koberce tak oblíbené? Dnes si představíme kam je dobré umístit koberce a kde nechat podlahu.

Mnoho lidí u nás, ale i v zahraničí má ve svém domě či bytě koberce. Ať už se jedná o koberce orientální, perské nebo módní, tak princip je stejný, pohodlné našlapování a pocit tepla pod nohami. Ačkoliv se to nezdá, tak pocit teplé podlahy je velice důležitý, protože převážně v zimním období. Ne nadarmo se totiž říká, že zima jde od noh. Pokud přemýšlíte o pořízení koberců do nového bydlení, tak dbejte na zásady, kam je dobré dát koberce a kde nechat jenom podlahu.

koberce

Zpravidla platí, že pro místa, kde je velká frekvence pohybu nebo možnost ušpinění, se vyplatí nechat podlahu, jako je vinyl či dlažba. V případě zašpinění mají jednoduchou údržbu. Většinou se jedná o místa, jako je chodba, kuchyně nebo jídelna. Samozřejmě můžete pro estetický dojem nechat v chodbě kusový koberec, který vynikne se zařízením chodby.

koberce

Koberce jsou ideální do dětských pokojů, ložnic a také obýváku, proto si zde děti často hrají na podlaze. S kvalitními orientálními koberci si svůj domov určitě zútulníte a pozvednete na jinou úroveň. Zapomenete na tvrdou podlahu pod nahými a užijete si měkký, teplý a tichý povrch. Což ocení i vaši sousedi pod vámi, kterým přestanete dupat nad hlavami a budete mít rázem spokojené sousedy. Orientální koberce se navíc prodávají v nejrůznějších vzorech a je jen na vás, zda si zvolíte originální, či nadčasový vzor. Samozřejmostí je, že si můžete vybrat z mnoha velikostí a tvarů. V případě ušpinění koberce nemusíte hned šílet, ale stačí koberec jednoduše vyčistit, nebo zavézt do specializované čistírny. Navíc mají perské koberce vysokou stálost barev díky procesu probarvení přírodními barvivy.

Při rozhodování o koupi koberce mějte na paměti, kam umístit koberce a za jakým účelem. Rozhodně si perské koberce oblíbíte a budete rádi, že jste koupi uskutečnili.

Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *