Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?
Otevření restaurací a hospod? Na pivo o tomto prodlouženém víkendu ještě zapomeňte. Stát sice hodlá otevřít zahrádky, ale až od pondělí 11. května.
Každý z nás už určitě netrpělivě čekána to, až se otevře jeho oblíbený lokál a bude si moct se svými kamarády dát pár piv, nebo zakousnout nějakou tu specialitu z grilu. Ovšem na otevření restaurací a hospod si budeme muset počkat a to až do pondělí 11. května. Otázkou je, zda stát toto rozhodnutí udělal záměrně a chtěl prodloužený víkend nechat ještě s omezením, nebo datum padlo náhodně. Ať už to je jak chce, budeme se muset přizpůsobit.

Pravidla pro otevření restaurací a hospod
- Vstupu do vnitřních prostor i venkovní prostory musí být opatřeny dezinfekcí pro zákazníky.
- Při prodeji u venkovního okénka musí být každé dvě hodiny prováděna dezinfekce výdejního pultu.
- Při konzumaci potravin a nápojů není zákazník povinen mít nasazený ochranný prostředek dýchacích cest.
- V případě že se prokáže, že pracovník podniku má tělesnou teplotu vyšší, jak 37 °C, nebo jiné příznaky onemocnění, je mu zakázán přístup do provozovny.
- Zákazníci jsou v restauracích a hospodách usazeni tak, aby mezi nimi byl odstup nejméně 1,5 metru. Výjimkou je sezení u jednoho stolu.
- Venkovní prostory musí být uspořádané tak, aby při procházení lidí mezi stoly měli rozestup 1,5 metru. Neplatí v případě, že jsou dané pevné bariéry mezi stoly.
- Provozovatel musí dohlížet na celkový chod, aby nedocházelo ke shromažďování lidí. Ti musí mít neustálý odstup 1,5 metrů. To platí také pro čekací zóny u výdejního okénka.
- Při usazení nových zákazníků se musí vždy vydezinfikovat, jak židle, tak stůl.
- Zákazníci mohou využívat záchod ve vnitřních prostorách, je však nutné, aby provozovatel dohlížel na povinný odstup lidí.
- Provozovatel musí postupovat dle všech těchto pokynů a musí zákazníky vést k jejich dodržování.
Mnohé z Vás určitě nenadchne, že si i při druhém prodlouženém víkendu nesednou na svojí oblíbenou zahrádku. Musíme však brát všechno pozitivně a těšit se na příští týden, kdy dojde ke konečnému otevření restaurací a hospod i za těchto podmínek.
- Znáte všechny výhody svařování optických vláken?Optická vlákna přenáší signály prostřednictvím světla. Svařování optických vláken je nejlepší metodou, bez jakéhokoliv narušení sítě.
- Recept na jednoduchý dýňový perníkMáme výborný, ale jednoduchý dýňový perník pouze z 9 ingrediencí. K upečení nepotřebujete žádné speciální ingredience. Vše najdete doma.
- Malé prostory, velké možnosti: Nápady na úsporné využití prostoru v kuchyni (externí)Hledáte způsob, jak využít každý centimetr kuchyně a maximalizovat úložný prostor? Máme tipy, které vytvoří zorganizovaný a funkční prostor.
- Dovolená v České republice vs. dovolená zahraničí – co vyjde levněji?Mám pro vás srovnání pobytových dovolených u nás, v České republice a u moře. Víte, která dovolená vyjde levněji? Poradíme vám!
Pingback:Proč je stále větší sucho a naše toky neustále vysychají? | Kartmen