Jak vybrat záclony?

Zabydlujete se v novém bytě, nebo domě? Potom jste už určitě zjistili, že záclony poskytují nejen soukromí, ale zároveň dotváří i celý interiér. Domov díky nim působí podstatně více útulný a moderní. Sama se tak nabízí otázka, jak vybrat závěsy na okna a na co si během výběru dát pozor? Máme pro vás malého rádce.

Jak vybrat správné rozměry záclony?

První problém většinou nastává hned u výběru správných rozměrů. Výběr vhodné délky je jednoduchý – měří se od garnýže. Po zavěšení se délka závěsů nikterak nemění. Trochu složitější je to se šířkou. Pokud chcete, aby záclony byly krásně nařasené, změřte šířku okna a vynásobte ji dvěma.

Kde koupit záclony?

V současné době koupíte hotové záclony téměř v kterémkoliv obchodu s nábytkem, nebo látkami. Nicméně pokud máte nějaké specifické požadavky ohledně rozměrů, tvaru, nebo použitých materiálů, můžete si závěsy nechat ušít na míru. Existuje celá řada specializovaných firem, které vám dle vašich požadavků ušijí jakýkoliv bytový textil. Ovšem v takovém případě musíte počítat s vyšší pořizovací cenou, nežli jakou mají například hotové voálové záclony.

Jak vybrat záclony?

Jaký zvolit materiál záclon?

V obchodech naleznete závěsy na okna z nespočtu materiálů. Jaký materiál zvolíte, je zcela na vás a na vašich potřebách. Některé materiály jsou vzdušné, lehké, ale průhledné. Jiné jsou plně neprůhledné, nicméně musíte počítat s vyšší hmotností a vyšší náročností na údržbu (snadno nasávají pachy a je zapotřebí je pravidelně prát). Jiný materiál se vám bude hodit do obývacího pokoje s oknem do zahrady a jiný do ložnice s oknem do ulice.

Jak zavěsit záclony?

Možností pověšení záclon je hned několik. Téměř klasickým způsobem jsou žabky, které rovnoměrně připnete k zácloně. Ovšem ačkoliv se jedná o tradiční způsob zavěšení, v současné době se používají více pohodlnější a modernější způsoby – jako například zavěšení díky poutkům, či kruhům na záclonovou tyč, japonské posuvné stěny, nebo lankový systém.

  • Jaká jsou rizika používání tampónů?
    Tampóny jsou běžným menstruačním produktem používaným miliony žen po celém světě. Zatímco většina uživatelek je považuje za bezpečné a pohodlné, existují určitá rizika a potenciální zdravotní problémy spojené s jejich používáním, o kterých by měla být každá žena informována. V tomto článku se podíváme na různé aspekty škodlivosti tampónů, od jejich složení, přes chemické látky v nich obsažené, až po rizika vzniku syndromu toxického šoku (TSS).
  • Co je rekonstrukce bazénu pomocí stříkaného sklolaminátu?
    Bazény přinášejí do našich životů zábavu, relaxaci a zdraví. Po letech používání však mohou začít vykazovat známky opotřebení, což ovlivňuje jejich funkčnost a estetiku. Jsme specialisté na rekonstrukce pomocí stříkaného sklolaminátu a pomůžeme vám obnovit krásu i fungování vašeho bazénu!
  • Neutrácejte za nový, zvolte kvalitně servisovaný použitý obráběcí stroj
    Nové stroje jsou v dnešní době pro společnosti velkou investicí, proto mnoho manažerů hledá levnější a výhodnější variantu. Máme pro vás cenově výhodnější řešení se stejnou kvalitou. ELSTAV O.S., s.r.o. Kuřim nabízí širokou škálu použitých obráběcích strojů, které procházejí důkladnými generálními opravami a modernizacemi, zaručujícími jejich spolehlivost a dlouhou životnost.
  • Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM): Co to je a jaké potraviny jsou vhodné pro osoby s touto alergií?
    Co je ABKM? Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM) je jednou z nejčastějších potravinových alergií, zejména u kojenců a malých dětí. ABKM se objevuje, když imunitní systém těla chybně identifikuje bílkoviny v kravském mléce jako škodlivé a začne proti nim bojovat. To může vést k řadě příznaků, které se mohou projevit na kůži, v zažívacím traktu, dýchacím systému a dokonce i celkově na celém těle.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *