Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?

Otevření restaurací a hospod? Na pivo o tomto prodlouženém víkendu ještě zapomeňte. Stát sice hodlá otevřít zahrádky, ale až od pondělí 11. května.

Každý z nás už určitě netrpělivě čekána to, až se otevře jeho oblíbený lokál a bude si moct se svými kamarády dát pár piv, nebo zakousnout nějakou tu specialitu z grilu. Ovšem na otevření restaurací a hospod si budeme muset počkat a to až do pondělí 11. května. Otázkou je, zda stát toto rozhodnutí udělal záměrně a chtěl prodloužený víkend nechat ještě s omezením, nebo datum padlo náhodně. Ať už to je jak chce, budeme se muset přizpůsobit.

restaurací a hospod

Pravidla pro otevření restaurací a hospod

  • Vstupu do vnitřních prostor i venkovní prostory musí být opatřeny dezinfekcí pro zákazníky.
  • Při prodeji u venkovního okénka musí být každé dvě hodiny prováděna dezinfekce výdejního pultu.
  • Při konzumaci potravin a nápojů není zákazník povinen mít nasazený ochranný prostředek dýchacích cest.
  • V případě že se prokáže, že pracovník podniku má tělesnou teplotu vyšší, jak 37 °C, nebo jiné příznaky onemocnění, je mu zakázán přístup do provozovny.
  • Zákazníci jsou v restauracích a hospodách usazeni tak, aby mezi nimi byl odstup nejméně 1,5 metru. Výjimkou je sezení u jednoho stolu.
  • Venkovní prostory musí být uspořádané tak, aby při procházení lidí mezi stoly měli rozestup 1,5 metru. Neplatí v případě, že jsou dané pevné bariéry mezi stoly.
  • Provozovatel musí dohlížet na celkový chod, aby nedocházelo ke shromažďování lidí. Ti musí mít neustálý odstup 1,5 metrů. To platí také pro čekací zóny u výdejního okénka.
  • Při usazení nových zákazníků se musí vždy vydezinfikovat, jak židle, tak stůl.
  • Zákazníci mohou využívat záchod ve vnitřních prostorách, je však nutné, aby provozovatel dohlížel na povinný odstup lidí.
  • Provozovatel musí postupovat dle všech těchto pokynů a musí zákazníky vést k jejich dodržování.

Mnohé z Vás určitě nenadchne, že si i při druhém prodlouženém víkendu nesednou na svojí oblíbenou zahrádku. Musíme však brát všechno pozitivně a těšit se na příští týden, kdy dojde ke konečnému otevření restaurací a hospod i za těchto podmínek.

  • Vše, co potřebujete vědět o party stanech, reklamních a prodejních stáncích
    Party stany, reklamní a prodejní stánky jsou ideálním řešením pro různé venkovní akce, trhy, festivaly nebo firemní prezentace.
  • Jak vytvořit marketingovou strategii propagace instagramového profilu?
    Vytvoření marketingové strategie pro propagaci Instagramového profilu vyžaduje promyšlený přístup, který zahrnuje několik klíčových kroků. Zde je postup, jak vytvořit efektivní strategii.
  • Zoologické zahrady v České republice: Historie, význam a budoucnost
    Zoologické zahrady mají v České republice dlouhou a bohatou historii, která se úzce váže nejen na vědu, ale také na kulturní a vzdělávací rozvoj společnosti. Zoologické zahrady slouží nejen jako místo, kde mohou návštěvníci obdivovat exotická zvířata, ale i jako centra ochrany přírody a druhové rozmanitosti. V tomto článku se podíváme na historii, význam a současný stav zoologických zahrad v Česku, stejně jako na jejich roli v ochraně ohrožených druhů.
  • Jak na krásné a zdravé zuby?
    Zuby jsou jedním z nejdůležitějších prvků lidského těla, které slouží nejen k mechanickému zpracování potravy, ale také k udržení správné funkce čelistí a výrazné roli ve vzhledu obličeje. Správná péče o zuby není jen otázkou estetiky, ale zásadním krokem k celkovému zdraví.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

1 komentář: „Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *