Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?

Otevření restaurací a hospod? Na pivo o tomto prodlouženém víkendu ještě zapomeňte. Stát sice hodlá otevřít zahrádky, ale až od pondělí 11. května.

Každý z nás už určitě netrpělivě čekána to, až se otevře jeho oblíbený lokál a bude si moct se svými kamarády dát pár piv, nebo zakousnout nějakou tu specialitu z grilu. Ovšem na otevření restaurací a hospod si budeme muset počkat a to až do pondělí 11. května. Otázkou je, zda stát toto rozhodnutí udělal záměrně a chtěl prodloužený víkend nechat ještě s omezením, nebo datum padlo náhodně. Ať už to je jak chce, budeme se muset přizpůsobit.

restaurací a hospod

Pravidla pro otevření restaurací a hospod

  • Vstupu do vnitřních prostor i venkovní prostory musí být opatřeny dezinfekcí pro zákazníky.
  • Při prodeji u venkovního okénka musí být každé dvě hodiny prováděna dezinfekce výdejního pultu.
  • Při konzumaci potravin a nápojů není zákazník povinen mít nasazený ochranný prostředek dýchacích cest.
  • V případě že se prokáže, že pracovník podniku má tělesnou teplotu vyšší, jak 37 °C, nebo jiné příznaky onemocnění, je mu zakázán přístup do provozovny.
  • Zákazníci jsou v restauracích a hospodách usazeni tak, aby mezi nimi byl odstup nejméně 1,5 metru. Výjimkou je sezení u jednoho stolu.
  • Venkovní prostory musí být uspořádané tak, aby při procházení lidí mezi stoly měli rozestup 1,5 metru. Neplatí v případě, že jsou dané pevné bariéry mezi stoly.
  • Provozovatel musí dohlížet na celkový chod, aby nedocházelo ke shromažďování lidí. Ti musí mít neustálý odstup 1,5 metrů. To platí také pro čekací zóny u výdejního okénka.
  • Při usazení nových zákazníků se musí vždy vydezinfikovat, jak židle, tak stůl.
  • Zákazníci mohou využívat záchod ve vnitřních prostorách, je však nutné, aby provozovatel dohlížel na povinný odstup lidí.
  • Provozovatel musí postupovat dle všech těchto pokynů a musí zákazníky vést k jejich dodržování.

Mnohé z Vás určitě nenadchne, že si i při druhém prodlouženém víkendu nesednou na svojí oblíbenou zahrádku. Musíme však brát všechno pozitivně a těšit se na příští týden, kdy dojde ke konečnému otevření restaurací a hospod i za těchto podmínek.

  • Likvidace eternitu a azbestu: problém, který není radno podceňovat
    Ještě před několika desetiletími by málokdo pochyboval o tom, že azbest patří mezi nejužitečnější stavební materiály. Odolný vůči vysokým teplotám, levný, snadno dostupný a nenáročný na údržbu – to byly vlastnosti, díky nimž se dostal do střech, fasád, izolací i podlah. Dnes je ale situace zcela odlišná. Pojmy jako Likvidace eternitu nebo Likvidace azbestu se staly součástí slovníku každého, kdo vlastní starší dům nebo chalupu.
  • Likvidace azbestu a co vše ovlivňuje cenu za m2
    Pokud má dům střechu pokrytou eternitem, majitel se dříve nebo později dostane k otázce, jak naložit s jeho odstraněním. Na první pohled jde jen o praktickou záležitost spojenou s rekonstrukcí, ve skutečnosti ale vstupujeme do problematiky, která má vážné zdravotní i legislativní souvislosti. Likvidace azbestu není běžnou stavební činností a Likvidace eternitu cena za m2 je proto téma, které často vyvolává otázky a obavy.
  • České jméno ražené do stříbra
    Dárky se lidé obdarovávají od nepaměti. Některé přinášejí radost jen krátce, květiny uvadnou, lahve vína se vypijí, módní doplňky se časem opotřebují. A pak jsou dary, které mají sílu přetrvat celé generace. Mezi takové patří stříbrné groše s vyraženým českým jménem. Obdarujte tedy toho, kdo má svátek dnes a bude mít památku na celý život. Na první pohled jde o krásný stříbrný medailon, ale ve skutečnosti je to víc než jen kousek kovu, je to odkaz, památka a příběh v jednom. V okamžiku, kdy jej držíte v dlani, cítíte nejen chladný dotek stříbra, ale také hřejivé vědomí, že držíte něco, co má hlubší význam.
  • Svatební potřeby: Jak vykouzlit nezapomenutelný den D
    Plánování svatby je nádherná, ale zároveň náročná životní etapa. Budoucí novomanželé se často ocitají mezi dlouhými seznamy, rozpočty a nekonečným množstvím inspirace.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

1 komentář: „Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *