Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?

Otevření restaurací a hospod? Na pivo o tomto prodlouženém víkendu ještě zapomeňte. Stát sice hodlá otevřít zahrádky, ale až od pondělí 11. května.

Každý z nás už určitě netrpělivě čekána to, až se otevře jeho oblíbený lokál a bude si moct se svými kamarády dát pár piv, nebo zakousnout nějakou tu specialitu z grilu. Ovšem na otevření restaurací a hospod si budeme muset počkat a to až do pondělí 11. května. Otázkou je, zda stát toto rozhodnutí udělal záměrně a chtěl prodloužený víkend nechat ještě s omezením, nebo datum padlo náhodně. Ať už to je jak chce, budeme se muset přizpůsobit.

restaurací a hospod

Pravidla pro otevření restaurací a hospod

  • Vstupu do vnitřních prostor i venkovní prostory musí být opatřeny dezinfekcí pro zákazníky.
  • Při prodeji u venkovního okénka musí být každé dvě hodiny prováděna dezinfekce výdejního pultu.
  • Při konzumaci potravin a nápojů není zákazník povinen mít nasazený ochranný prostředek dýchacích cest.
  • V případě že se prokáže, že pracovník podniku má tělesnou teplotu vyšší, jak 37 °C, nebo jiné příznaky onemocnění, je mu zakázán přístup do provozovny.
  • Zákazníci jsou v restauracích a hospodách usazeni tak, aby mezi nimi byl odstup nejméně 1,5 metru. Výjimkou je sezení u jednoho stolu.
  • Venkovní prostory musí být uspořádané tak, aby při procházení lidí mezi stoly měli rozestup 1,5 metru. Neplatí v případě, že jsou dané pevné bariéry mezi stoly.
  • Provozovatel musí dohlížet na celkový chod, aby nedocházelo ke shromažďování lidí. Ti musí mít neustálý odstup 1,5 metrů. To platí také pro čekací zóny u výdejního okénka.
  • Při usazení nových zákazníků se musí vždy vydezinfikovat, jak židle, tak stůl.
  • Zákazníci mohou využívat záchod ve vnitřních prostorách, je však nutné, aby provozovatel dohlížel na povinný odstup lidí.
  • Provozovatel musí postupovat dle všech těchto pokynů a musí zákazníky vést k jejich dodržování.

Mnohé z Vás určitě nenadchne, že si i při druhém prodlouženém víkendu nesednou na svojí oblíbenou zahrádku. Musíme však brát všechno pozitivně a těšit se na příští týden, kdy dojde ke konečnému otevření restaurací a hospod i za těchto podmínek.

  • Co byste měli znát před koupí kola
    Cyklistika patří mezi velmi vyhledávané aktivity u nás a ročně se vydá na cyklistické trasy nespočet sportovců. Dnes se podíváme na základní rozdělení kol.
  • Nezapomenutelný teambuilding v Action Parku Praha
    Hledáte ideální místo pro firemní teambuilding, které kombinuje zábavu, adrenalin i prostor pro neformální networking? Action Park Praha je outdoorový areál, který nabízí širokou škálu aktivit vhodných pro firemní akce všeho druhu. Ať už plánujete teambuilding, vánoční večírek nebo setkání s obchodními partnery, zde najdete perfektní kombinaci sportu, zábavy a relaxace na čerstvém vzduchu.
  • Víme, co je důležité pro generaci Z: Vytvořte úspěšnou PPC kampaň
    Jedním z předpokladů úspěšné marketingové strategie je, že znáte svoje cílové publikum. Zatímco ještě nedávno tvořila majoritu kupní síly generace X a mileniálové, nyní na scénu přichází generace Z. Poznejte, jak tato generace přemýšlí, jaké má hodnoty, a hlavně jak vytvořit PPC strategii, která ji zaujme.
  • Jak udržet velkoformátovou tiskárnu v perfektním stavu? Tipy pro maximální životnost
    Provozujete tiskové centrum nebo máte na starosti firemní tiskárnu? Pak víte, že když chvíli nefunguje, je to ztráta času i peněz. Proto vám představíme osvědčené postupy, díky kterým prodloužíte životnost své velkoformátové tiskárny a vyhnete se výpadkům. Přečtěte si našeho průvodce – od pravidelné údržby přes správné nastavení až po servis tiskárny.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

1 komentář: „Jaká pravidla se budou muset dodržovat při otevření restaurací a hospod?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *