Italský olivový olej je pro srdce antiky skvělým vývozním artiklem
Pokud máte rádi přírodu a památky země pod Apeninami, jistě dobře víte, na čem stojí a padá její kuchyně. Přesně tak, olivový olej je v domácnostech Itálie častým hostem, univerzálem, jenž se využívá prakticky denně. Společník polévek, grilovaného masa, ale i těstovinových salátů. Pokud milujete italské speciality, v každé jsou alespoň dvě malé lžičky olivového tajemství, pro lepší vůni, chuť, ale i následné trávení. Nakažlivá dobrá nálada napříč celou Itálií je způsobená i dobrým jídlem. A teď si jeho věrnou kopii můžete udělat i doma.
Recepty, co připravíte doslova za pár minut
Velkou výhodou pro Itálii je i nenáročnost gastronomie. BIO olivový olej pomůže vykouzlit nevšední speciality už v řádu minut, rozhodně nebudete v kuchyni celé odpoledne. Připravujete odpolední grilování s přáteli, protože se už blíží sobota? Nebo chystáte něco netradičního na neděli, abyste potěšili zbytek rodiny? Olivový olej tady může klidně hrát hlavní roli, nejen proto, že takový díl zodpovědnosti mu určitě sluší. Poradí si s dezerty, sehraje vynikající part s masem, zazáří, když mu dáte šanci se zeleninou. Sečteno a podtrženo, tady nemusíte šetřit každou kapkou! Je to tekutý balzám na duši, který mají rádi snad všichni labužníci. Vítězí nad slunečnicovou i řepkovou variantou, vlastně se dá říci, že si hraje svou vlastní ligu se vším všudy.
Nezapomeňte, Itálie jasně říká, že není kam spěchat. Italský olivový olej se chystá na dlouhou cestu na váš stůl a v pěkné lahvičce se rozhodně bude vyjímat i jako dekorace. Plná ale rozhodně moc dlouho nezůstane, budete ji chtít vyzkoušet a ochutnat. Třeba i ráno na lžičce, jako pověstnou medicínu na lačný žaludek. Nejen italský, ale i španělský, řecký nebo chorvatský kousek zeleného nebe si užijete na olivum.cz. Stačí se jen rozhlédnout v široké nabídce, která se neustále obměňuje. Co vám padne do oka jako první? Záleží i na jídlech, co máte rádi. Olivovník je totiž jasným univerzálem!