fbpx

Lahodné grilované tvarůžky se slaninou a šalotkou

Jestliže patříte k lidem, kteří rádi grilují, tak zbystřete, máme tu pro Vás super tip. Ačkoliv se to nezdá, na grilu se dá udělat snad skoro všechno – i grilované tvarůžky!

K příjemnému posezení patří jak dobré pití, tak jídlo, které je dobré v letních obdobích připravovat na grilu. V dnešním článku Vám ukážeme tip, na lahodné tvarůžky, které jsou v České republice velice oblíbené a také tu mají své kořeny. (první zmínka z r. 1452, r. 1583 první pojmenování „tvarůžky“)

Jak už sám název napovídá, dneska si představíme recept na nezapomenutelné tvarůžky připravované na grilu.

Na grilované tvarůžky budeme potřebovat:

  • Jednu šalotku (může být i cibule)
  • Balíček tvarůžků
  • Červenou papriku
  • 200 g slaniny
  • Pažitka
  • Alobal
grilované tvarůžky

Postup přípravy před rozpálením grilu:

  1. Šalotku si nakrájíme na tenká kolečka, pažitku nakrájím najemno a nachystáme si alobal.
  2. Tvarůžky si rozložíme na kolečka a postupně si je obalíme v červené paprice a v pažitce. Samotné tvarůžky jsou dost slané sami o sobě, takže nemusíme solit, ani dochucovat žádným kořením.
  3. Rozložíme si alobal, který můžeme vytřít máslem, či kapičkou oleje. Jako první přiložíme slaninu, kterou dáme do kříže, tak abychom mohli tvarůžek dobře zabalit. Poté položíme kolečko šalotky a na to kolečko tvarůžek. Poté ještě jednou zopakujeme a zakončíme nahoře šalotkou.
  4. Vezmeme slaninu, kterou máme naspod a vyčnívající části přetáhneme na vršek, tak aby bylo vše uvnitř zabalené plátky slaniny.
  5. V poslední řadě to celé zabalíme alobalem, který jsme měli jako podklad, což nám vytvoří takový koblížek, jak při grilování hermelínu.

Po rozpálení grilu pokládáme připravené tvarůžky na rošt a děláme do změknutí „koblížku“. Pokud není gril uzavíratelný, je dobré tvarůžky otáčet, vždy si však dejte pozor na to, aby byl alobal dobře zamotaný a tvarůžky Vám netekly všude kolem.

Oblíbená omáčka k lahodným tvarůžkům:

Vše smícháme dohromady a necháme vychladit v lednici po dobu hodiny, aby se vše dobře uleželo.

Nezbývá, než popřát dobrou chuť a příjemně strávený čas u grilu.

Na gril nepatří pouze maso. In: Gastrotip [online]. [cit. 2020-08-12]. Dostupné z: https://www.gastrotip.cz/na-gril-nepatri-pouze-maso/

Olomoucké tvarůžky. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2020-08-12]. Dostupné z: https://cs.wikipedia.org/wiki/Olomouck%C3%A9_tvar%C5%AF%C5%BEky

Sdílejte nás!

1 komentář: „Lahodné grilované tvarůžky se slaninou a šalotkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *