Extraliga – fraška, nebo promyšlené tahy (podplácení)

Česká hokejová extraliga se pomalu ale jistě chýlí ke konci a největší rozruch je okolo posledních týmů v tabulce, které mohou tento rok sestoupit.

Pomalu se blíží konec základní části a s tím spojené sestupy do nižší ligy. Zatím co o výherci základní části se nikde napíše ani čárka (Liberec 99 bodů) a většina lidí ani neví kdo na vrcholu tabulky je, se spíše lidi zajímají o to, kdo letos sestoupí a co o tom rozhodne.

Poslední v tabulce se momentálně nachází tým Jaromíra Jágra s 60 body, společně s týmem Litvínova, který má stejný počet bodů. Třetí od konce se nachází tým Pardubic s 61 body a nad nimi Vítkovice s 63 body.

Nůž do zad

Největší překvapení však došlo v předchozím 51. kole, kdy se muselo tvrdě bít Kladno s Mladou Boleslaví, aby udřelo výhru na domácím ledě 3:2 a získalo vydřené 3 body. Litvínov podlehl v tomto kole Olomouci 3:1 a Pardubice po prodloužení podlehli Spartě 1:2. Největší šok však přišel pro tyto tři poslední kádry v tabulce, až když se dozvěděli, že Karlovy Vary dojedou na Vítkovice, s juniorským týmem.

Naprostá fraška a zneuctění extraligy

V tu dobu měli Vítkovice 60 bodů, a pokud by podlehli Karlovým Varům, měli by všichni 4 celky krom Pardubic (61 bodů) stejně. To se samozřejmě nestalo a Karlovarští junioři dostali výprask 8:2, přičemž si Vítkovice vzali body úplně zadarmo. Vyjádření kouče Karlových Varů bylo jednostranné a to připravit se na nadcházející Play Off. Teď je však otázka, zda by se takto důležité zápasy měli „prodávat – nechávat zadarmo“, když ví, o co se hraje.

česká extraliga

Zneuctění extraligy je určitě na místě, přijet s juniorkou a s výmluvou, že se hráči se připravují na Play Off, je naprosto zcestné. Týmy a jejich hráči by se měli postavit k zápasům čelem a za ty peníze, co se ročně otáčí, mezi hráči, by se každý měl chytnout za hlavu a i kdyby měl jakoukoliv výmluvu, tak na ten led za 300 000 Kč měsíčně nastoupím a nepustím naprosto důležité body Vítkovicím. Zda za to může trenér, nebo hráči samotní je však ve hvězdách, kdo však má srdce pro sport, nikdy něco takového nepochopí.

Nezbývá, než důvěřovat, že se celá věc ještě projedná a budou s takového „cirkusu“ vyvozeny následky.

Česká extraliga – další zdroje

  • Co je to strom života a proč by jeden neměl chybět na zdi ve vaší domácnosti?
    Strom života je symbol, který se objevuje v mnoha kulturách a náboženstvích po celém světě. Tento symbol představuje růst, sílu, propojení a kontinuitu života.
  • Co je informační fond a jaké je jeho dělení?
    Informační fond je soubor informací, který je systematicky shromažďován, uchováván a spravován, aby byl dostupný pro uživatele, kteří hledají specifické informace. Tento koncept je klíčový v knihovnách, archívech, databázích a dalších informačních institucích. Informační fondy jsou často rozděleny na základě typu informací, které obsahují, a způsobu jejich organizace.
  • Proč si na zahraniční dovolenou nezapomenout sjednat cestovní pojištění?
    Blíží se vaše vysněná dovolená a vy už se nemůžete dočkat? Aby vám nic nepokazilo zážitek, je dobré být připraven na všechny eventuality. I na dovolené se totiž mohou stát nemoci a úrazy. V takových případech je dobré mít kvalitní cestovní pojištění.
  • Radioaktivní odpad: výzva pro budoucnost
    Radioaktivní odpad je vedlejším produktem jaderných procesů, které zahrnují energetiku, lékařství a průmysl. Tento odpad může obsahovat různé radioaktivní materiály, které vyzařují ionizující záření, což může být nebezpečné pro živé organismy a životní prostředí. Správné nakládání s radioaktivním odpadem je proto zásadní otázkou nejen pro současné generace, ale i pro ty budoucí.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *