Jednoduché ovocné minidortíky, které zvládne opravdu každý!
Máte doma děti, které mají rády sladké? Není nic jednoduššího, než doma během pár minut vykouzlit malé, chutné a zdravé ovocné minidortíky! Zároveň se perfektně hodí na rodinné oslavy, dětské narozeniny, nebo i jen tak na domácí posezení.
Piškotové těsto a ovocná náplň na 8 ks minidortíků nebo formu 35 cm:
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce horké vody
- 4 celá vejce
- 4 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- sůl
- citronová kůra (nezapomeňte před nastrouháním kůru poctivě umýt od postřiků!)
- 5 plných polévkových lžic hladké mouky
- čajová lžička prášku do pečiva
Náplň:
- 1 tučný tvaroh
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 sáček plátkové želatiny
- cukr dle chuti
- rozpuštěná čokoláda (dle chuti, nemusí být, dortík je výborný i bez ní)
- jahody, borůvky nebo jiné sezonní ovoce
Ovocné minidortíky – postup přípravy
Piškotové těsto:
- Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
- Do mísy dáme vejce, cukry, olej, horkou vodu a vše dobře vyšleháme do pěny.
- Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a dobře promícháme.
- Dortovou formu vymažeme, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme.
- Dáme do trouby a pečeme cca 15-20 min. dorůžova.
Tvarohová náplň:
- Želatinu dle návodu dáme do vody a necháme nabobtnat
- Nežli se želatina připraví, ohřejeme si v hrnci smetanu, tvaroh a cukr
- Vše pečlivě promícháme. Pokud se nám nadělají hrudky, můžeme promixovat i ponorným mixérem
- Pokud jsme se rozhodli pro variantu s čokoládou, přidáme ji a rozmícháme
- Před bodem varu přidáme želatinové pláty a zahustíme

Ovocná náplň
- V dalším hrnci rozehřejeme a rozmačkáme ovoce. Jeli třeba, můžeme přidat cukr.
Smíchání
- Na piškotové těsto naneseme ovocnou náplň
- Následně celý dortík zalijeme tvarohovou náplní
- Navrch dortíku můžeme dát ještě jednu vrstvu ovocné náplně
- Celý dortík můžeme finálně ještě ozdobit čerstvým ovocem či čokoládou
- Hotový minidortík dáme vychladnout
Tip: Dortíky můžete udělat jak v malých formičkách vymazaných máslem, tak v jedné velké kulaté formě. Můžete také z piškotu vykrajovátkem vyříznout malá kolečka, na která budete následně umisťovat náplň. Celý dezert perfektně chutná i v bezlaktozové a bezmléčné variantě.

- Znáte všechny výhody svařování optických vláken?Optická vlákna přenáší signály prostřednictvím světla. Svařování optických vláken je nejlepší metodou, bez jakéhokoliv narušení sítě.
- Recept na jednoduchý dýňový perníkMáme výborný, ale jednoduchý dýňový perník pouze z 9 ingrediencí. K upečení nepotřebujete žádné speciální ingredience. Vše najdete doma.
- Malé prostory, velké možnosti: Nápady na úsporné využití prostoru v kuchyni (externí)Hledáte způsob, jak využít každý centimetr kuchyně a maximalizovat úložný prostor? Máme tipy, které vytvoří zorganizovaný a funkční prostor.
- Dovolená v České republice vs. dovolená zahraničí – co vyjde levněji?Mám pro vás srovnání pobytových dovolených u nás, v České republice a u moře. Víte, která dovolená vyjde levněji? Poradíme vám!
Sdílejte nás!
Pingback:Cheesecake – originální recept, který lze snadno modifikovat, dle surovin, které máte zrovna doma | Kartmen