NHL – David Pastrňak jako nejlepší střelec roku?

Jestli patříte mezi lidi, co sledují NHL, nejznámější hokejovou ligu na světe, určitě Vám neunikla informace, že mezi nejlepšími střelci je náš rodák David Pastrňák. Společně s Austonem Matthewsem a ruským tvrďákem Alexandrem Ovečkinem se perou o první příčku nejlepšího střelce. Je to velice vyrovnaný boj, k datu 17.2.2020 si první příčku drží „Pasta“ zároveň s Matthewsem, kteří  mají nádherných 42 střelených branek. Hned za nimi je už léta známí a zmiňovaný Ovečkin, který se může pyšnit 40 střelenými branky.

Zatímco brankové skóre je dosti vyrovnané v kanadských bodech, je už skok 13 bodů. 95 body se na první příčce pyšní Leon Draisaitl, 24 roční mladík z Německého města Kolín nad Rýnem. V roce 2014 ho draftoval tým Edmonton, za který hraje do dnes. David Pastrňák v kanadských bodech drží 2 pozici s aktuálním počtem 82 bodů. Na třetí pozici je o pouhý bod Connor McDavid, který pochází z Kanady. Ten hraje společně s Draisaitlem, v týmu Edmontonu, který je aktuálně na krásné čtvrté pozici v Západní konferenci.

česká extraliga

David Pastrňak, kariéra

Teď se ale vraťme ještě krátce k Davidu Pastrňákovi, tento hokejista se narodil v Havířově, kde začali jeho první krůčky na ledě. Jeho kariéra v NHL započala 27. Června 2014, kdy ho jako 25. hráče draftoval tým Bostonu, ve kterém setrvává dodnes. Tento klub mu 15. Července nabídl tří roční smlouvu, která byla podepsána a tím započala velká cesta. Svojí první a zároveň i druhou branku v NHL se mu podařilo dát proti týmu  Philadelphii Flyers a pomohl „medvědům“ k vítězství 3:1 a byl prohlášen první hvězdou zápasu. Mimo jiné byl už dvakrát nominován do výběru exhibičního zápasu takzvaného All-Star Game. Nezbývá nám, než držet Davidovi hodně štěstí i v následujících zápasech a mnoho střelených branek. Snad udrží svoje dobré statistiky co nejdéle a bude se drát o jejich vítězství až dokonce a nepotká ho žádné zranění.

Další informace

Sdílejte nás!
fb-share-icon

3 komentáře: „NHL – David Pastrňak jako nejlepší střelec roku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *