Vitamíny na vlasy, které jsou nejdůležitější?

Každá žena (a i leckterý muž) si přeje mít krásné, zdravé a husté vlasy. Jak to ale udělat? Co potřebujete k nádherné a lesklé hřívě? Co je nedůležitější – vitamíny na vlasy, šampóny, kondicionéry, nebo pořádné kartáče? Pravda je taková, že všechny tyto složky jdou ruku v ruce, a pokud zanedbáte jakoukoliv z nich, nikdy nedosáhnete opravdu kvalitních vlasů. Nicméně pokud chcete mít o jaké vlasy se starat, musí vám v první řadě nějaké narůst – a ideálně zdravé a pevné. Pojďme se tedy podívat na vitamíny, které prospívají vlasům.

Jaké vitamíny prospívají vlasům?

Mezi nejdůležitější vitamíny pro zdravé vlasy bez pochyby patří vitamíny B, C a E.

vitamíny na vlasy

Vitamín B je bezpochyby tím hlavním. Jeho nedostatek zapříčiňuje roztřepené konečky, lámání a vypadávání vlasů. Pokud vám vitamín B chybí, můžete si jej snadno doplnit díky pestré stravě. Tento vitamín se totiž ukrývá například v luštěninách, listové zelenině, či drůbežím masu.

Druhým velmi důležitým vitamínem je C. Céčko je důležité pro tvorbu kolagenu, díky kterému jsou vlasy silné a zdravé. Naleznete jej například v šípcích, paprikách, brokolici nebo kedlubně.

Posledním vitamínem, který hraje významnou roli, je Éčko. Vitamín E má antioxidační účinky, díky čemuž je velmi často přidávám do různých kosmetických přípravků. Navíc pomáhá napravovat poručenou vlasovou tkáň. Bohatým zdrojem vitamínu E jsou klíčky, oříšky, sója a mléko.

Jak poznat vlasy, kterým chybí vitamíny?

Projevů nezdravých vlasů je mnoho – a celá řada z nich je opomíjená. Mezi nejčastější příznaky vlasů, kterým chybí vitamíny, patří vypadávání a lámaní vlasů. Taktéž nezdravé vlasy můžete poznat podle roztřepených konečků a na dotek suché, nebo příliš mastné struktury. Pokud jste jeden z těchto příznaků zpozorovali, nemusíte smutnit. Vlasy se neustále obnovují a jejich struktura se v průběhu života mění. Pokud tedy doplníte vhodné vitamíny (pestrou stravou, potravinovými doplňky…), zanedlouho můžete mít hustou a zdravou hřívu jako z reklamy.

  • Jaká jsou rizika používání tampónů?
    Tampóny jsou běžným menstruačním produktem používaným miliony žen po celém světě. Zatímco většina uživatelek je považuje za bezpečné a pohodlné, existují určitá rizika a potenciální zdravotní problémy spojené s jejich používáním, o kterých by měla být každá žena informována. V tomto článku se podíváme na různé aspekty škodlivosti tampónů, od jejich složení, přes chemické látky v nich obsažené, až po rizika vzniku syndromu toxického šoku (TSS).
  • Co je rekonstrukce bazénu pomocí stříkaného sklolaminátu?
    Bazény přinášejí do našich životů zábavu, relaxaci a zdraví. Po letech používání však mohou začít vykazovat známky opotřebení, což ovlivňuje jejich funkčnost a estetiku. Jsme specialisté na rekonstrukce pomocí stříkaného sklolaminátu a pomůžeme vám obnovit krásu i fungování vašeho bazénu!
  • Neutrácejte za nový, zvolte kvalitně servisovaný použitý obráběcí stroj
    Nové stroje jsou v dnešní době pro společnosti velkou investicí, proto mnoho manažerů hledá levnější a výhodnější variantu. Máme pro vás cenově výhodnější řešení se stejnou kvalitou. ELSTAV O.S., s.r.o. Kuřim nabízí širokou škálu použitých obráběcích strojů, které procházejí důkladnými generálními opravami a modernizacemi, zaručujícími jejich spolehlivost a dlouhou životnost.
  • Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM): Co to je a jaké potraviny jsou vhodné pro osoby s touto alergií?
    Co je ABKM? Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM) je jednou z nejčastějších potravinových alergií, zejména u kojenců a malých dětí. ABKM se objevuje, když imunitní systém těla chybně identifikuje bílkoviny v kravském mléce jako škodlivé a začne proti nim bojovat. To může vést k řadě příznaků, které se mohou projevit na kůži, v zažívacím traktu, dýchacím systému a dokonce i celkově na celém těle.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *