COVID – 19, ohlédnutí za tím, co dobrého přinesl

I když je COVID – 19 jedna z nejhorších věcí, co lidstvo v poslední době potkalo, má to i své světlé stránky, ať už ty, důležitější, nebo ty méně podstatné.

Negativní zprávy se na nás hrnou ze všech stran a je potřeba být i trošku pozitivní a nebrat tenhle virus tak hrozně, ale ba naopak se nad tím trošku povznést. Ač je to v tuto dobu těžké, jsou i věci, které jsou pro něco dobré.

COVID – 19 zmírňuje znečištění planety

Určitě jste si všimli, že znečišťování planety se razantně zmírnilo a to díky právě COVIDU – 19. Ten má za následek, omezení automobilů na silnicích, omezení letecké i lodní dopravy a celkové omezení všech provozu. Mnoho společností tuto situaci určitě nevnímá dobře a to z důvodu toho, že nevydělávají jejich denní miliony a přichází tak o velké peníze, o kterých se nám ani nesní. Když se však nad tím pozastavíme, jsou to právě tyto velké firmy, které způsobují velké znečistění naší planety a jsou to oni, kdo celou dobu naší planetě škodí, bez ohledu na to, jak moc to je důležité. Možná právě proto, se děje teď to co se děje a možná právě teď jsme my a naše planeta dostali poslední možnost začít znovu a lépe, abychom se mohli v budoucnu společně nadechnout.

Levnější pohonné hmoty

Pokles pohonných hmot – jedna z věcí, kterou také změnil tento virus, je cena nafty a benzínu. Ty razantně klesají dolů a půjdou stále níž. Vrátili jsme se tedy do roku 2009, kdy průměrná cena naturalu dělala 23,20 Kč. Ano, přesně taková průměrná cena byla před 11 lety, světe div se, ale i v této nelehké době se dějí zázraky. To si ovšem nemyslí majitelé čerpacích stanic, kteří si stěžují na malé výdělky, ba i na ztráty, které v posledních dnech utrpěli. Díky omezenému provozu, klesá odbyt a zároveň i cena díky rychlému šíření viru. Ať už si každý udělá obrázek sám, zda je klesající cena dobře, či nikoliv. Ovšem, otázka zní, kde jsou tedy jejich finanční rezervy, když jsme platili 38,20 Kč za litr a doprava fungovala na plno? To je samozřejmě záhadou, co by pak měli říkat lidé, co jsou nyní doma jako kadeřníci, číšníci, vlastníci restaurací a majitelé hotelů.

COVID - 19

Jak se říká, vše zlé je pro něco dobré, a možná tento virus nás přiměje se chovat k naší planetě lépe a třeba světový magnáti změní svůj postoj ke znečišťování a začnou dávat planetě to, co ona dala nám a to je život samotný.

  • Jaká jsou rizika používání tampónů?
    Tampóny jsou běžným menstruačním produktem používaným miliony žen po celém světě. Zatímco většina uživatelek je považuje za bezpečné a pohodlné, existují určitá rizika a potenciální zdravotní problémy spojené s jejich používáním, o kterých by měla být každá žena informována. V tomto článku se podíváme na různé aspekty škodlivosti tampónů, od jejich složení, přes chemické látky v nich obsažené, až po rizika vzniku syndromu toxického šoku (TSS).
  • Co je rekonstrukce bazénu pomocí stříkaného sklolaminátu?
    Bazény přinášejí do našich životů zábavu, relaxaci a zdraví. Po letech používání však mohou začít vykazovat známky opotřebení, což ovlivňuje jejich funkčnost a estetiku. Jsme specialisté na rekonstrukce pomocí stříkaného sklolaminátu a pomůžeme vám obnovit krásu i fungování vašeho bazénu!
  • Neutrácejte za nový, zvolte kvalitně servisovaný použitý obráběcí stroj
    Nové stroje jsou v dnešní době pro společnosti velkou investicí, proto mnoho manažerů hledá levnější a výhodnější variantu. Máme pro vás cenově výhodnější řešení se stejnou kvalitou. ELSTAV O.S., s.r.o. Kuřim nabízí širokou škálu použitých obráběcích strojů, které procházejí důkladnými generálními opravami a modernizacemi, zaručujícími jejich spolehlivost a dlouhou životnost.
  • Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM): Co to je a jaké potraviny jsou vhodné pro osoby s touto alergií?
    Co je ABKM? Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM) je jednou z nejčastějších potravinových alergií, zejména u kojenců a malých dětí. ABKM se objevuje, když imunitní systém těla chybně identifikuje bílkoviny v kravském mléce jako škodlivé a začne proti nim bojovat. To může vést k řadě příznaků, které se mohou projevit na kůži, v zažívacím traktu, dýchacím systému a dokonce i celkově na celém těle.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *