Je lepší cvičení doma, nebo v posilovně?

Pokud jste se právě rozhodli, že se svým tělem začnete něco dělat, určitě vás už napadlo, zda je lepší začít chodit cvičit do posilovny, nebo cvičit v pohodlí domova. Máme tu pro vás malé srovnání!

Cvičení v posilovně

Výhod cvičení v posilovně je celá řada. Určitě sem patří řada moderních a kvalitních posilovacích strojů, příjemná a motivující atmosféra a možnost najmout si osobního trenéra. Nicméně oproti těmto kladným stránkám, stojí i řada záporných. Patří sem především vcelku vysoká cena cvičení za hodinu. Hodina cvičení v posilovně vás nezřídka vyjde na 150 Kč za hodinu. Ačkoliv v menších městech, nebo díky slevovým akcím můžete mít hodinu cvičení levnější, i přesto se jedná o vcelku velký zásah do finančního rozpočtu. Vezmete-li v potaz, že byste měli cvičit dvakrát až třikrát týdně, konečná částka za měsíc už bude citelná. Další nevýhodou je fakt, že se musíte řídit otevírací dobou posilovny. Nemůžete zkrátka cvičit kdykoliv si zamanete. Posilovny navíc nabízí i skupinové cvičení. Tento druh cvičení využívají především ženy, které s cvičením začínají. Sice se musíte řídit pokyny předcvičujícího, nicméně pro začátečníky je to vhodná varianta.

cvičení doma, nebo v posilovně

Cvičení v pohodlí domova

I cvičení v pohodlí domova má své výhody i nevýhody. Pojďme se tedy na ně společně podívat. Za kladné stránky bezpochyby patří fakt, že cvičení máte zadarmo a můžete cvičit kdykoliv. Nicméně musíte myslet na to, že veškeré cvičební vybavení musíte mít sami doma. Samotný začátek cvičení se vám tak může pěkně prodražit. Navíc, pokud nejste ve cvičení zběhlí, budete si muset pravděpodobně najít nějaký online kurz, díky kterému bude vaše cvičení vyvážené a efektivní. Pokud však překonáte tyto začátečnické potíže, věřte, že si cvičení doma oblíbíte. Postupem času ke klasickému posilování můžete přidat třeba i běh. Krásnou postavu tak můžete mít téměř zadarmo. Navíc si intenzitu a četnost cvičení můžete v konečném důsledku navolit sami dle svých aktuálních potřeb. Na tyto výhody například na skupinovém cvičení můžete zapomenout.

Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *