Tomáš Satoranský – Chicago Bulls a NBA

Tomáš Satoranský je jeden z mála, kdo se dostal do nejprestižnější ligy světa v basketbalu a hraje v ní i současně. Tento 28 let starý mladík se narodil v Praze 30. října 1991 a basketbal ho zaujal už v útlém dětství, není ani divu, protože jeho aktuální výška je pěkných 201 cm a váha 95 kg, což mu dělá ideální proporce na hraní basketbalu.

Tento český borec získal ocenění, které dostal v roce 2013 a 2014, jako nejlepší basketbalista roku pro Českou republiku.

Kariéra

Tomáš začal původně hrát ve svém rodném městě a to v Praze, kde se však dlouho nezdržel. Díky svému velkému talentu a naprostému přehledu ve hře na postu rozehrávače, se mu neuvěřitelně dařilo a začali se o něho zajímat zahraniční týmy. Není teda ani divu, že se od svého rodného klubu propracoval do dalších životních příležitostí a z klubu přestoupil.

2006 – 2009 – USK Praha

2009 – 2014 – CB Sevilla

2014 – 2016 – FC Barcelona

2016 – 2019 – Washington Wizards (NBA)

2019 – současnost – Chicago Bulls (NBA)

Současný stav Chicaga Bulls

Současný stav klubu je velice nepříjemný, neboť klub je aktuálně na 11 příčce tabulky Východní konference. Bulls se od 30.1.2020 potýká s jednou prohrou za druhou, v tento datum bojovali v prodloužení proti Indiana Pacers a smolně prohráli 115:106. Když nebudeme počítat prodloužení, které nakonec prohráli proti Indianě, je klub v naprosté krizi. Za devět zápasů se jim podařilo vyhrát pouze jednou a to proti bývalému týmu Tomáše, Washingtonu, který nakonec zdolali skórem 126:117 na body, kde se Tomáš Satoranský blýsknul pěknými 15 body.

Nezbývá, než držet našemu borcovi co nejvíce palce a přát mu mnoho střelených košů i do budoucích zápasů. Snad se jeho tým zmátoří a začne sbírat cenné body, které jim chybí na lepší pozice v tabulce. To samozřejmě mohou dokázat už 29.2.2020 ve 23:00, kdy hrají venku proti New Yorku, který je aktuálně za nimi na 13 pozici.

NBA Tomáš Satoranský český hráč

Další zdroje

  • Co je to strom života a proč by jeden neměl chybět na zdi ve vaší domácnosti?
    Strom života je symbol, který se objevuje v mnoha kulturách a náboženstvích po celém světě. Tento symbol představuje růst, sílu, propojení a kontinuitu života.
  • Co je informační fond a jaké je jeho dělení?
    Informační fond je soubor informací, který je systematicky shromažďován, uchováván a spravován, aby byl dostupný pro uživatele, kteří hledají specifické informace. Tento koncept je klíčový v knihovnách, archívech, databázích a dalších informačních institucích. Informační fondy jsou často rozděleny na základě typu informací, které obsahují, a způsobu jejich organizace.
  • Proč si na zahraniční dovolenou nezapomenout sjednat cestovní pojištění?
    Blíží se vaše vysněná dovolená a vy už se nemůžete dočkat? Aby vám nic nepokazilo zážitek, je dobré být připraven na všechny eventuality. I na dovolené se totiž mohou stát nemoci a úrazy. V takových případech je dobré mít kvalitní cestovní pojištění.
  • Radioaktivní odpad: výzva pro budoucnost
    Radioaktivní odpad je vedlejším produktem jaderných procesů, které zahrnují energetiku, lékařství a průmysl. Tento odpad může obsahovat různé radioaktivní materiály, které vyzařují ionizující záření, což může být nebezpečné pro živé organismy a životní prostředí. Správné nakládání s radioaktivním odpadem je proto zásadní otázkou nejen pro současné generace, ale i pro ty budoucí.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *