Jak bojovat proti koronaviru? Máme se bát?

O koronaviru slyšel snad už každý. Jedná se o zmutovaný vir, který sužuje již téměř celý svět. Z důvodu nakažení tímto virem zemřelo už mnoho lidí a jsou zavřeny mnohé letiště, či kulturní památky a instituce v postižených místech. Poslední zprávy mluví a zásadním zhoršení stavu v Itálii, kde během posledních několika dnů onemocnělo touto nemocí mnoho lidí. Někteří z nich dokonce nemoci již podlehli. Máme se ale my zde v České republice bát? Je nějaká šance jak se viru vyhnout?

Bezpečnostní zásady, které vydalo České ministerstvo zdravotnictví proti koronaviru:

  • Dodržování základních hygienických zásad – pravidelné a poctivé umývání rukou, zakrývání si úst při kašlání, používaní jednorázových kapesníků, dezinfekci a podobně
  • Vyhýbat se nemocným – je na místě vyhýbat se všem nemocným, aby nedošlo k oslabení imunity
  • Vyhýbat se většímu poštu osob – pokud se chystáte na nákup do místní samoobsluhy, nemusíte se ničeho bát, nicméně pozor byste si měli dát v místech, kde se setkává mnoho cizích lidí nejrůznějších kultur – nádraží, letiště, významné památky a podobně
léky proti koronaviru

Další všeobecné doporučení v boji proti koronaviru

  • Vitamíny – podporujte svůj imunitní systém vitamíny. Pravděpodobnost nakažení jakýmkoliv virem se snižuje až o několik procent.
  • Oblékejte se – nepodceňte střídavé počasí a poctivě a teple se oblékejte. Nedejte příležitost virům, aby napadli váš imunitní systém.
  • Zdravá strava – podpořit imunitní systém můžete i zdravou stravou bohatou na vitamíny a další tělu prospěšné látky.

Na závěr

Koronavir děsí lidi po celém světě. Podlehlo mu už několik tisíc lidí, nicméně je nutné říct, že naprosté většině lidí bylo před 60 let, nebo měli nějaké jiné zdravotní problémy, které zmutovaný vir jen umocnil. Pokud tedy nejste v rizikové věkové skupině, nemáte žádné větší zdravotní problémy, máte zdravou a dobře fungující imunitu, nemáte se čeho bát. I za předpokladu, že byste se nakazili, váš organizmus by měl být schopný se s nemocí sám vypořádat.

Další zdroje:

  • Jaká jsou rizika používání tampónů?
    Tampóny jsou běžným menstruačním produktem používaným miliony žen po celém světě. Zatímco většina uživatelek je považuje za bezpečné a pohodlné, existují určitá rizika a potenciální zdravotní problémy spojené s jejich používáním, o kterých by měla být každá žena informována. V tomto článku se podíváme na různé aspekty škodlivosti tampónů, od jejich složení, přes chemické látky v nich obsažené, až po rizika vzniku syndromu toxického šoku (TSS).
  • Co je rekonstrukce bazénu pomocí stříkaného sklolaminátu?
    Bazény přinášejí do našich životů zábavu, relaxaci a zdraví. Po letech používání však mohou začít vykazovat známky opotřebení, což ovlivňuje jejich funkčnost a estetiku. Jsme specialisté na rekonstrukce pomocí stříkaného sklolaminátu a pomůžeme vám obnovit krásu i fungování vašeho bazénu!
  • Neutrácejte za nový, zvolte kvalitně servisovaný použitý obráběcí stroj
    Nové stroje jsou v dnešní době pro společnosti velkou investicí, proto mnoho manažerů hledá levnější a výhodnější variantu. Máme pro vás cenově výhodnější řešení se stejnou kvalitou. ELSTAV O.S., s.r.o. Kuřim nabízí širokou škálu použitých obráběcích strojů, které procházejí důkladnými generálními opravami a modernizacemi, zaručujícími jejich spolehlivost a dlouhou životnost.
  • Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM): Co to je a jaké potraviny jsou vhodné pro osoby s touto alergií?
    Co je ABKM? Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM) je jednou z nejčastějších potravinových alergií, zejména u kojenců a malých dětí. ABKM se objevuje, když imunitní systém těla chybně identifikuje bílkoviny v kravském mléce jako škodlivé a začne proti nim bojovat. To může vést k řadě příznaků, které se mohou projevit na kůži, v zažívacím traktu, dýchacím systému a dokonce i celkově na celém těle.
Sdílejte nás!
fb-share-icon

2 komentáře: „Jak bojovat proti koronaviru? Máme se bát?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *