Jednoduchý bezlepkový ovocný koláč ze 6 surovin
Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na výborný bezlepkový koláč, jste tu na správné adrese. Máme po vás totiž na jednoduchý tvarohový koláč, který připravíte snadno, rychle a pouze ze šesti surovin – a to i v bezlepkové variantě!
Suroviny na bezlepkový ovocný koláč ze 6 surovin
- 3 vejce
- 80 g cukru
- čekankový sirup (nemusí být)
- 2 plnotučné tvarohy ve vaničce
- 1 vanilkový puding (u bezlepkové varianty bezlepkový vanilkový puding)
- 80 g krupice (u bezlepkové varianty bezlepkovou krupici)
- 200 g čerstvého ovoce (např. borůvek, malin, nebo jahod)
Postup přípravy bezlepkového dezertu
Vejce rozmíchejte s cukrem. Pokud chcete, přidejte čekankový sirup (pokud ho chcete do koláče dávat, můžete dát méně cukru). Přidejte tvarohy, puding a krupici. Pořádně metličkou rozmíchejte. Následně přidejte přibližně polovinu ovoce a těsto nalijte do kruhové formy vystlané pečícím papírem. Zbytkem ovoce posypte vršek koláče. Následně pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 40 – 45 minut. Okraje koláče budou po upečení zlatavé, až hnědé. To, že je dezert hotový, si můžete otestovat klasicky párátkem. Párátko vy zabodnutí do dezertu musí být suché (pokud jste tedy zrovna nepropíchli kousek ovoce, které by párátko navlhčilo).
Tento bezlepkový dezert je nejen velice jednoduchý na přípravu, ale také rychlý. Pokud tedy víte, že je návštěva už na cestě, není nic jednoduššího, než ze šesti surovin smíchat těsto a udělat tento lahodný dezert.
Pokud navíc uberete množství cukru, přidáte čekankový sirup a zvolíte kvalitní puding a krupici bez konzervantů a éček, máte i zdravý a nízkokalorický dezert vhodný třeba i pro sportovce.
Tak přejeme dobrou chuť a doufáme, že stejně jako my, si tento rychlý bezlepkový koláč oblíbíte!