Rychlá veganská jablečná buchta, aneb buchta s jablky bez mléka a vajec
Veganská buchta, buchta bez mléka a vajec, nebo koláč pro alergiky – je úplně jedno, jak tuto rychlou a velmi zdravou hrnkovou buchtu pojmenujete. Všechny názvy mají jedno společné – jedná se o velmi chutný, zdravý a nízkokalorický dezert, bez přidaného cukru. Zkrátka, rychlá veganská jablečná buchta je vhodná pro každou příležitost!
Každý alergik na laktózu, ABKM, alergik na vejce, nebo vegan dost dobře ví, jak je těžké naleznout rychlý dezert, který bude výborný a zároveň se nebude dát zkazit. O to větší problém máte, pokud sami alergičtí nejste, jen čekáte návštěvu s nějakou potravinovou alergií, protože pokud s těmito alergiemi nemáte zkušenosti, bude se vám dezert vymýšlet poměrně těžce. Nicméně my pro vás máme skvělý nápad na rychlou buchtu bez mléka a vajec, kterou nemáte šanci pokazit!
Veganská jablečná buchta:
Těsto
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g rostlinného másla
- 100 g cukru
- 100 g Solamylu
- 8 lžic sójového mléka
- 4 lžíce uvařeného a vychladlého pudinku z rostlinného mléka, nebo sójový puding Alpro
- 1 kypřící prášek do pečiva
- jablka nakrájená na malé kousky dle chuti
Drobénka
- 3 lžíce hrubé mouky
- 3 lžíce lžíce cukru
- 2 lžíce rostlinného másla
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C a pečící formu vyložte papírem, nebo vytřete tukem.
- V mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme do něj puding a mléko. Promícháme, odstavíme a necháme lehce zchladit.
- V misce smícháme sypké suroviny. Do nich pak nalejeme předpřipravený tuk s mlékem a pudingem. Těsto míchejte zlehka – ideálně ručně.
- Hotov těsto vylejeme na plech a posypeme jablky dle chuti.
- Drobenku připravíme tak, že rozpuštěný tuk ručně smícháme s cukrem a moukou. Následně ji naneseme na těsto s jablky.
- Vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut (doba se dle trouby může lišit).
Další informace:
- Těsto na plech cca 20 x 20 cm
- Časová náročnost přípravy: 10 minut
- Časová náročnost pečení: 40 minut
Rychlá veganská jablečná buchta, aneb buchta s jablky bez mléka a vajec je velmi jednoduchá a zvládnou ji i úplní začátečníci. Pokud ji tedy vyzkoušíte, jistě se s námi podělte o své zkušenosti a názory, rádi je uslyšíme!
Pingback:Jak uskladnit jablka na zimu - Fabala %