Recept na jednoduchý dýňový perník

Pokud se vám urodilo hodně dýně, jistě hledáte stále nové recepty, jak dýni zpracovat. My pro vás dnes máme výborný, ale přitom jednoduchý dýňový perník pouze z 9 ingrediencí. K upečení tohoto výborného receptu nepotřebujete žádné speciální ingredience. Vše jistě najdete doma ve spíži.

Jak můžete dýňový perník připravit?

Těsto můžete využít upéct jako klasickou buchtu na plech, nebo i jako bábovku. V obou případech vám vznikne lahodný dezert, který ocení každá návštěva.

Ingredience na dýňovou buchtu, či bábovku

  • 375 g hladké mouky
  • 2 lžičky kuchyňské jedlé sody
  • 1 kypřící perníkový prášek do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 200 g cukru (nebo dle chuti)
  • 100 g kakaa (nebo dle chuti)
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 4 vejce
  • 500 g dýňového pyré (rozmixované dýně)

Postup přípravy dýňového dezertu

  • V první řadě si zapněte troubu a předehřejte na 180°C.
  • Navažte si dýni a rozmixujte. Vznikne vám tak dýňové pyré.
  • V misce důkladně smíchejte všechny sypké suroviny (mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, sůl, cukr, kakao).
  • Přidejte ostatní suroviny (olej, vejce, dýňové pyré) a důkladně promíchejte.
  • Vzniklé těsto vylijte na plech a dejte do trouby přibližně na půl hodiny. To, že je dýňový dezert hotový poznáte zapíchnutím párátka.

Čím dýňový perník nazdobit?

Tento jednoduchý dýňový dezert můžete dle chuti dozdobit šlehačkou, zakysanou smetanou, marmeládou, nebo třeba čokoládovou polevou. Záleží na vaší chuti. Dýňový perník taktéž velice dobře chutná s rozmělněnými vlašskými ořechy.

Jakou dýni použít?

K upečení dýňového koláče můžete využít jakoukoliv jedlou dýni. Výborně se tedy hodí Hokkaido, Goliáš, Máslová dýně, Muškátová dýně, Žaludová dýně, nebo Špagetová dýně.

Pokud tuto buchtu z dýně vyzkoušíte, dejte nám určitě vědět, jak se vám povedla. Těšíme se na vaše další tipy na zlepšení.

Sdílejte nás!
fb-share-icon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *